Loading...
> Se fler resultat

Drömtrappor hos Stylizimo

 

 Nina Holst är inredningsfantasten som driver blogg, community och webshop på temat inredning på adressen Stylizimo.com. Tillsammans med oss på Drömtrappor har hon nu också tagit fram en trappmodell som passar perfekt in i hennes skandinaviska hem och som vi är glada och stolta att få presentera.

Drömtrappor glastrappa Stylizimo

Den varsamma renoveringsresan i det arkitektritade huset med den fantastiska utsikten över Drammen, Norge har vi kunnat följa på hennes blogg (flerfaldigt nominerad till bästa norska inredningsblogg) sedan inflyttnignen 2014. Det är kreativitet och inredningsinspiration deluxe, särskilt om man gillar den skandinaviska stilen.

"Ända sedan vi flyttade in i huset har jag velat göra något åt de gamla trapporna men jag var rädd att ett trappbyte skulle vara ett väldigt kompliserat ingrepp och inte gå att genomföra hos oss. Efter lite efterforskning kom jag i kontakt med Drömtrappor. De kunde beskriva processen - som visade sig vara långt ifrån så avancerad som jag trodde - och dessutom kunde jag anpassa trapporna så som jag ville ha det!"

Vi bad Nina göra ett moodboard över trappor och trappdetaljer så som hon önskade. Önskemålen kokades ner till några punkter

Så rena ytor som möjligt

Inga stolpar

Inga synliga beslag

Glas! Med så få delningar mellan skivorna som möjligt

Får gärna matcha det befintliga golvet

Våra konstruktörer ritade upp modellen som har vitmålade sidovangstycken, nedvikt stegframkant (som ersätter barnsäkerhetslisten), dold infästning av stegen och utanpåliggande glasräcke med en täcksida som döljer alla glasbeslag. Till det valdes och en fyrkantig överliggare (40x40 mm) som ram till glaset. För att matcha det vitkalkade grangolvet valdes vitlaserade furusteg.

Stegen överensstämmer fint mot golvet i husetEn av våra montörer åkte hem till Nina för att ta måtten till de nya trapporna och det var också då den enda riktigt stora utmaningen visade sig. Väggarna i trapphuset hade nyligen putsats och målats och vangstyckena på den gamla trappan var ”inputsade” i väggen. Att få loss dem utan att förstöra väggen och utan att få fula hål när det nya vangstycket kommit på plats krävde lite hjärngymnastik. Vi löste det genom att sitta i Ninas vardagsrum och göra den slutliga ritningen, På så sätt kunde vi millimeteranpassa det nya väggvangstycket utifrån det gamla vangstycket och ge det lite ”sömsmån” för att kunna parera ev skador i putsen.

I början av 2016 monterades de gamla trapporna ner och de nya glastrapporna flyttade in hos familjen och resultatet är som ni ser rent, avskalat och skapar en lugn och vacker bakgrund till den genomtänkta inredningen. Precis så som vi vill att det ska vara – trappan förstärker husets arkitektur och familjens stil.

 "Jag måste säga att de nya trapporna övergått mina förväntaningar. Kombinationen av glas och den vitlaserade furun passar huset perfek och det ger hela huset en känsla av att vara helt nytt. Kvalitén är hög både i form av material och installation. Och med tanke på att själva monteringen, som jag trodde skulle vara ett oerhört komplicerat arbete, blev klart på en dag för de två trappor så är jag verkligen imponerad.
Har du som jag en önskan om att byta trappa så kan jag rekommendera Drömtrappor för ett okomplicerat trappbyte av hög kavlité!"

 

 

 

 

 

 

Före trappbytetFAKTA

Fler bilder hittar ni på

http://stylizimoblog.com

Instagram: @stylizimoblog och @dromtrappor

Den räckeshöga väggen mellan trapporna på plan 2 som ersätter det gamla plankräcket har familjen byggt själva.

Just den här modellen, Stylizimo, kan endast fås i ett rakt utförande som på bilderna.DRÖMTRAPPOR AB, 935 32  NORSJÖ. TEL +46 (0)918-258 00  kundservice@dromtrappor.se