Loading...
> Se fler resultat

Miljöbild natur

Strävan efter ständiga förbättringar

Vår fabrik ligger i hjärtat av Västerbotten. Runt oss finns de näst intill oändliga vidderna och skogarna. För oss är känsla för natur och miljö en del av vårt arv och en viktig del av vår vardag. 

Oavsett om vi talar om vår produktion eller material så tickar vårt hjärta för miljön. Vilken trappa du än väljer ur vårt sortiment så gör du ett bra miljöval. Vi arbetar för att ständigt bli bättre. Till nytta för både dig och miljön. Vi är inte nöjda förrän du är nöjd!

Jordens skogar erbjuder många olika träslag. Alla kan tyvärr inte användas av miljömässiga skäl. De som vi valt ut och erbjuder dig kommer från skogar, plantager och leverantörer som arbetar för ett hållbart skogsbruk. Trots att vi valt bort vissa träslag av miljöskäl finns det mycket att välja på.

Allt vårt trä är FSC-märkt och vi försöker att så långt det bara är möjligt även arbeta med FSC-certifierade leverantörer av t ex trycksaker och papper.
Många av våra trappor finns registrerade i Basta® och Byggvarubedömningen. Vi är medlem i Repa och den norska motsvarigheten Grøn Punkt.

Vi minimerar vår klimatpåverkan

Att minimera vår miljöpåverkan är något som vi ständigt arbetar med. Från effektiv transportlogistik till små utsläpp. Byta trappa kan man göra med gott miljösamvete. 

Det genomsnittliga koldioxidutsläppet från tillverkningen av en normal lackad trappa är enligt analys och miljödeklaration från SP Trätek ungefär 32,4 kg per trappa. Det motsvarar ungefär 16 mils bilkörning i en vanlig familjebil, men till skillnad från bilens bränsle så är trä koldioxidneutralt då det är en förnybar råvara.

Återvinning
När din trappa tjänat ut kan den återvinnas. Det sker främst genom energiåtervinning. Trä innehåller mycket energi och allt kan återanvändas. Ungefär två procent av trappan består av metall i form av beslag, skruv m.m. Metallen kan återvinnas helt.

Uthållig produktion
Hela 94 procent av en vanlig trappa består av förnybar råvara. Två procent består av stålbeslag som är återvinningsbara, och endast fyra procent är av fossilt ursprung. I hela processen från transporter till färdig produkt utgörs till 88 procent den använda energin av biobränslen och elektrisk energi (främst från miljövänliga källor som vattenkraft). Fakta hämtade ur SP Träs miljödeklaration. 

Miljödeklaration - Trappa klarlackad (pdf)
Miljödeklaration - Trappa täckmålad furu
(pdf)

DRÖMTRAPPOR AB, 935 32  NORSJÖ. TEL +46 (0)918-258 00  kundservice@dromtrappor.se