Loading...
> Se fler resultat

Före och efter trappbytet

För muspekaren över bilden för att se hur det såg ut innan trappbytet

Varför byta trappa - den vi har fungerar ju?

Det finns många svar på den frågan, och vilket som stämmer bäst på just dig kan bara du själv svara på. Önskan att förnya och förändra upplevelsen av bostaden är de främsta anledningarna för många. Precis som när man renoverar kök eller badrum.

Men att byta trappa gör det också möjligt att förbättra trappans funktion, öka säkerheten, underlätta kommunikationen mellan våningarna och åstadkomma ett stort lyft i hur ditt hem uppfattas. Till glädje för alla som bor i huset - och för dem som kommer att göra det sedan. En ny trappa höjer värdet på huset!

I de flesta fall är det lika enkelt att byta trappa som att byta luckor i köket. Den vane Gör-det-självaren kan klara jobbet själv om anvisningarna följs noggrant. Men vi rekommenderar att använda sig av våra montörer som har specialutbildning och erfarenhet av att montera trappor. Då får du det bästa resultatet.

Se möjligheterna till förändring!

I samband med andra förändringar i huset blir det ofta tydligt att det är dags att byta ut trappan. Ibland kan det vara en större ombyggnation som ligger bakom, men ibland kan det vara så enkelt att man skulle vilja byta inredningsstil.

Börja alltid med att ställa dig frågan vilken känsla du är ute efter. Ska trappan vara lätt och luftig, eller ge en tyngre och robustare känsla? Vill du skapa en ljus miljö, eller vill du ge trappan tyngd genom att välja en mörkare nyans?

Dessa enkla frågor kan leda dig in på spåret dels beträffande modellval, dels beträffande träslag och färgval. Leta i vårt inspirationsgalleri efter trappor du gillar. Ta gärna så tidigt som möjligt ett förutsättningslöst samtal med någon av våra återförsäljare så får du massor av goda råd.

Nästan allt är möjligt

Vi kan hjälpa dig att utforma din trappa så som du vill ha den, det finns få begränsningar. De begränsningar som finns utgörs av regler som gör vissa lösningar otillåtna. Ett sådant exempel är räcken med liggande pinnar. En sådan trappa är klättringsbar för barn och därmed inte tillåten. Dessa regler gäller även om det inte bor några barn i huset just nu.

DRÖMTRAPPOR AB, 935 32  NORSJÖ. TEL +46 (0)918-258 00  kundservice@dromtrappor.se