Loading...
> Se fler resultat

Frågor och svar

Vanliga frågor

Är det svårt att byta trappa?

- Nej, det är nästan alltid betydligt enklare än man tror.

Jag ska bygga nytt hus från en husfabrik.
Kan jag välja en av era trappor?

- Vi samarbetar med många husfabriker. Men även om du beställer från en husfabrik som normalt inte köper sina trappor från oss brukar det gå att lösa. Kontakta husfabriken och be dem ta kontakt med oss så hjälper vi till!

Kan jag byta trappan själv?

- Om du är en van gör-det-självare så är svaret ja. Men vi rekommenderar ändå att du anlitar våra återförsäljare även för monteringen. Att hantera de otympliga delar som trappan består av kräver erfarenhet för att minska risken för skador på trappan och dess omgivning.

Är det inte billigare att renovera trappan?

- Med hjälp av renoveringssatser kan du ofta höja utseendet på trappan, men det blir ingen ny trappa. Gamla problem som knarr blir inte bättre. Vid en felaktigt utförd renovering kan i värsta fall sådana problem tvärtom försämras. Dessutom är det förvänansvärt lite som skiljer i pris på att låta renovera en gammal trappa och att istället köpa en helt ny. Dessutom får du betydligt större möjligheter att välja hur den nya trappan ska se ut.

Går det att byta ett steg mitt i trappan?

- Det beror helt på trappmodellen. Din återförsäljare kan ge dig råd om just din trappa.

Min montör använde inte lim när han satte ihop trappan?

- Tvärtemot vad man kan tro ska lim inte användas, det orsakar knarr. Istället påförs delarna ett speciellt material för att minska friktionen. Delarna sammanfogas med hjälp av specialskruv.

 

Kan jag få vilket träslag som helst?

- Nästan. Vi har valt bort de som inte håller måttet ur miljösynpunkt. Kvar är träslag där vi kunnat kontrollera att det trä vi använder kommer från ett uthålligt skogsbruk.

Om jag vill lackera trappan, kan jag välja färg själv?

- Du kan få din nya trappa i vilken kulör som helst i det så kallade NCS-systemet. Valet är ditt!

Jag har en egen idé till trappa, kan ni tillverka den?

- Det är ofta fullt möjligt. Däremot kan dina skisser behöva anpassas något utifrån konstruktions- och säkerhetsmässiga aspekter. Tänk på att exempelvis liggande räckesstänger inte är tillåtna utifrån det regelverk som finns som förbjuder alla konstruktioner med klättringsbara räcken.

Varför vill ni inte tillverka trappor med liggande räcken,
andra gör det ju?

- I många länder, däribland Sverige, är det inte tillåtet med liggande räcken eftersom de är klättringsbara för barn. Tyvärr förekommer det att tillverkare av trappor bortser från de risker som finns. Vi följer alltid lagar och regler på de marknader där vi är verksamma, men även på marknader där liggande räcken inte är otillåtna rekommenderar vi dem inte. De fungerar som stegar och genom att välja bort denna typ av lösningar kan man undvika upprepning av tragiska olyckor. Såväl våra kunder som alla andra som använder våra trappor ska kunna lita på att vi gjort vårt yttersta för att göra trappan så säker som möjligt.

Kan jag köpa reservdelar?

- Självklart. Skulle till exempel ett steg bli skadat kan du beställa ett nytt via din återförsäljare. Varje trappa har en unik identitet och finns lagrad hos oss, och vi kan när som helst producera en ny detalj åt dig. Enkelt och smidigt!

DRÖMTRAPPOR AB, 935 32  NORSJÖ. TEL +46 (0)918-258 00  kundservice@dromtrappor.se