Product Val Antal Pris per st  

Total kostnad för paketet:

Till kassan

Material & valmöjligheter

Vi erbjuder ReStair® i de populära träslagen ek och ask. Du kan dessutom välja olika ytbehandlingar (eller till och med obehandlade) och välja framkantsprofil. Ladda gärna ner vårt informationsblad som också innehåller en tabell där du fyller i måtten på trappan.


Renoveringsskivorna finns med tre olika framkanter

Välj mellan tre profiler

Planstegsskivorna levereras med förmonterade framkanter och du kan välja mellan tre olika profiler.


Vid val av framkantsprofil, tänk på att Fk 2 och 3 kan komma att sticka ut framför vangstycket om trappsteget är monterat långt fram. Framkanten täcker i grundutförande stegtjocklekar upp tilll 40 mm. Varje skiva räcker normalt till två plansteg.

 

Restair finns i träslagen ek och ask

Två träslag - många kombinationer

ReStair® finns i ek och ask som bägge är hårda och slitstarka material. Ek är lite mörkare i färgen och passar att lacka eller olja. Ask kan dessutom tack vare sin ljusare grundton med fördel laseras i olika nyanser. Våra standardlasyrer på ask hittar du lite längre ner på sidan.

Lackat eller oljat?
En mattlack ger en tåligare yta och är i princip underhållsfri.

En oljad trappa kräver samma underhåll som andra oljade möbler men ger en mindre halkig yta och en djupare färg i träet.
Med andra ord, lackat eller oljat är en smaksak. Vill du jämföra med golvet hemma eller känna på provbitar rekommenderar vi ett besök hos någon av våra återförsäljare.

 

 

Planstegsskivorna räcker normalt till två steg

Plansteget

Planstegen sågas till ur våra ReStair®-skivor som vanligen räcker till två plansteg vardera. Tänk på att vissa steg blir betydligt djupare i en svängd trappa. Du måste alltså mäta noggrant för att veta hur många skivor som går åt.

Tänk på att skivorna finns i olika längder. Två snedskurna steg kan vara enklare att passa in på samma skiva om du väljer en längre skiva.

 

Sättsteg är den vertikala skivan mellan trappstegen i en tät trappa

Sättsteget

Sättsteget är den lodräta skivan mellan planstegen i en tät trappa. Sättsteg finns i samma material som stegen och dessutom i vitt laminat. Tänk på att sättstegsskivorna är tunna och avsedda att monteras mot ett befintligt sättsteg. Du kan alltså inte bygga om en öppen trappa till tät enbart med dessa skivor..

Sättstegen levereras i standardstorlek och kapas enkelt till utifrån din egen trappas steghöjd och stegens bredd.

 

Handledare, ledstång och beslag i rostfritt stål

Vägghandledare

Vi tillverkar matchande vägghandledare i samma material som våra ReStair®-steg. Handledarna är utformade för att vara greppvänliga och bidrar starkt till att ge känslan av att din trappa är helt ny.

Handledarna levereras i standardlängder och kapas enkelt till utifrån ditt behov.

 

Mattlackad och oljad ek

Ytbehandling ek

 

Fr. vänster: Mattlackad ek, oljad ek. Tänk på att en bild aldrig kan återge den exakta nyansen i träet och att skivans utseende i verkligheten därför kan skilja sig något från bilden.
 

Lasyr på ask

Ytbehandling lasyr/laminat.

Fr. vänster: Vitlaserad (lasyr 03vit) ask, svartlaserad ask, vitmålad mdf (endast till sättsteg). Tänk på att en bild aldrig kan återge den exakta nyansen i träet och att skivans utseende i verkligheten därför kan skilja sig något från bilden.
 

Lim

Lim

När du monterar ReStair® är det viktigt att använda rätt typ av lim. Det krävs ett MS-polymerbaserat bygglim med hög fästförmåga för att få ett bra och hållbart resultat.

Vi har valt ut ett lim som ger en särskilt bra och enkel montering. Genom att beställa detta direkt från oss när du beställer skivorna kan du vara säker på att få rätt lim.

 

Mätverktyg för att kunna mäta alla vinklar på ett steg - kallas också trappspindel

Att mäta rätt är a och o

För att mäta dina befintliga plansteg rekommenderar vi att du använder en trappkompass. Denna kan användas för att enkelt mäta ut alla vinklar och vrår på dina steg och överföra dessa till planstegsskivan.

Vi rekommenderar inte att du mäter med exempelvis tumstock, måtten blir inte tillräckligt exakta för att bra resultat. Trappkompass kan beställas av oss.